Enneaegse riknemise ennetamiseks loodud innovatsioon pakub uuenduslikku ja tõhusat viisi toidu värskuse pikendamiseks. Tulemused näitavad, et uus tehnoloogia mitte ainult ei pikenda säilivusaega, vaid aitab tagada ka toote värsket maitset, lõhna, värvust, tekstuuri ning üleüldist kvaliteeti. Lahendus keskendub riknemise ühe peamise põhjuse – mikroorganismide elutegevuse ennetamisele.
Riknemise algpõhjuse ennetamine
Toidu riknemine saab alguse mikrotasandil. Toote pinnale kinnitunud bakterid alustavad toitainete omastamist ning hakkavad kiiresti paljunema, kiirendades oma arvukuse tõusuga ka riknemisprotsessi.
Nelja aasta jooksul teadlaste poolt välja arendatud ning Euroopas märgilise teadusliku läbimurdena tunnustatud uus tehnoloogia püüab lahendada seda probleemi rohujuure tasandil. Kui varasemad meetodid keskendusid mikroobide elutegevuse lõpetamisele peale nende pinnale kinnitumist, siis GCP Technology arendatud lahendus takistab mikroobide kinnitumist, moodustades toote pinnale kaitsva kihi. Innovaatiline tehnoloogia põhineb inimorganismis looduslikult esineval mikroelemendil, mis matkib naha loomulikku kaitsevõimet ja aitab vältida kahjulike bakterite levikut.
Kuivõrd bakterid ei saa pinnale kinnituda, ei ole neil võimalik ka toitaineid omandada, paljuneda ega toodet saastada. Nii võimaldab tehnoloogia lisamine luua tugeva kaitsebarjääri, mis on integreeritud otse pakendimaterjali sisse.
“Ühendades Estiko-Plastari pikaajalise kogemuse pakendite arendamisel ja GCP Technology materjaliteadlaste teadmised, oleme loonud uue põlvkonna pakendi, mis pakub toidutootjatele tõhusa ja kestliku viisi toidu värskuse sälitamiseks ning säilivusaja pikendamiseks,” sõnas GCP Technology tegevjuht Lars Aarnes.

Loodusest inspireeritud lahendus
Erinevalt pinnakatetest või aktiivsetest biotsiididest on tehnoloogia lisatud pakkematerjali sisekihti, mis on pakendatud tootega otsekontaktis ning kus mikroobide kinnitumist takistavad ioonid on pakkematerjali sisepinnal kindlalt seotud. See tagab, et ioonid ei eraldu, leostu ega mõjuta kuidagi toote kvaliteeti, muutes tehnoloogia ohutuks ka toiduga kokkupuutel ning tagades tehnoloogia efektiivsuse kogu pakendamisaja vältel.
Uus tehnoloogia sobitub sujuvalt juba olemasolevate pakendamisliinide ja –protsessidega. Seda on võimalik kasutada mitmesuguste pakendilahenduste puhul alates vaakumkottidest ja skin-kiledest kuni üla- ja alaradadeni ilma vajaduseta kohandada olemasolevat seadmeparki. See võimaldab toiduainete tootjatel hõlpsalt toidu säilivusaega pikendavat lahendust kasutusele võtta.
Estiko-Plastari ja GCP Technology koostöö tulemusena valminud uue põlvkonna lahendus ühendab endas kestlikkuse ning efektiivsuse. Meie spetsialistid on teile abiks, et leida parim viis uue tehnoloogia integreerimiseks teie toodetesse ning tõsta teie toodete säilivusaeg uuele tasemele. Võtke ühendust meie pakendiekspertidega – aitame leida sobiva lahenduse teie toodetele.